loutje.reismee.nl

Olifantje rijden!

Zo, ik heb weer even tijd om een verhaal te posten, eindelijk!

HoofdstukChitwan National Park. Het ligt in het zuiden van Nepal tegen India aan en is volgens mij het grootste, en in iedergeval het bekenste national park hier en bekend om.. de olifanten! owja en om de temperatuur, rond 8 uur 's ochtends is het al boven de 40 graden.. :-O Eigenlijk raadde Nilam van het reisbureau het ook ons af maar wij willen wilde dieren zien!

Dus,vanuit Pokhara vertrok ik met de bus. Eerst mijn gids uitgezwaaid die terug naar Kathmandu ging en vervolgens 6 uur lang stuiteren op een bank die kapot is, 5 keer mijn hoofd gestoten tegen het plafond (ja ik vloog de hele bus door haha) en ondertussen hopen dat je tas nog boven op het dak ligt..

Van de ene ruige rit naar de volgende want ik werd van de busplek opgehaald met een jeep! Eva was al in het hotel dus we konden samen lunchen. Al het eten was inclusief deze 4 dagen dus maar afwachten wat je voorgeschoteld krijgt: een vegaburger met hollandse groenten en hele smerige friet, ik weet niet wat ze daar mee doen hier maar ik heb nog nergens lekkere frietjes gegeten..

Kumar, onze gids deze dagen stelde ons gelijk voor aan onze medereizigers: 2 duiters van een jaar of 50,de ene heel aardigen verlegen,de anderiets te aardig en helemaal niet verlegen! Volgens mij vond iehet maar al te leuk om met 2 jonge vrouwen op stap te gaan...
Die middag begon met het culturele programma, lees: een wandeling door het dorp, een bezoek aan het plaatselijke streekmuseum (hiermee vergeleken is streekmuseum de kempen echt een topmuseum haha), en na het diner nog een demonstratie van een soort volksdans, 20 mannen in een wit judopakje al schuddend en hossend om een paal heen. Ik heb zelfs nog even mee gedanst! jaja :)

De volgende dag was onze wake up call al om 5.30, lopen naar de rivier om daar in een lange houten kano te stappen (evenwicht bewaren!). Een super relaxte tocht over de rivier waar we krokodillen hebben gespot! super gaaf dat ze gewoon naast je zwemmen. Een uurtje later werden we in de jungle gedropt: loop maar terug! Eerst nog wat enge verhalen over wat je moet doen als je een eng beest tegen komt (in de boom klimmen, iets gooien en.. wegrennen!)
Mijn bergschoenen hadden het begeven dus ik liep daar met mn open teva's tussen de insecten door haha. Helaas geen heftige beesten gespot, wel wat herten en pootafdrukken van tijgers en cheeta's.

Het middagprogramma bestond uit.. jawel.. olifantenrijden! met z'n 4en zit je dan in zo'n soort open houten kubus boven op de olifant. Alles behalve comfortabel trouwens! je zit helemaal niet lekker, die olifant kijkt natuurlijk niet boven zich dus alle takken schaven langs je benen, je moet je onwijs goed vast/tegenhouden (spierpijn..) en het hobbelt alle kanten op. Maar hee, je zit op een olifant.. who cares! Als totale verrassing kwamen we ook nog mega veel neushoorns tegen. Liggen daar 3 neushoorns voor je te chillen in een modderpoel midden in het bos. Ook nog een paar kleintjes gezien, dat is het voordeel van op zo'n beest zitten, je bent niet echt een bedreiging natuurlijk. We mochten ook nog even allemaal omstebeurt aan de voorkant zitten en de gids ging dan foto's maken, dan bestuur je opeens zelf zo'n beest!

Als goeie afsluiting zijn we 's avonds naar de rivier gelopen om een prachtige zonsondergang mee te maken, drankje erbij, het weer al iets afgekoeld.. wat een leven :)

De volgende dag zijn we nog naar het Elephant Breeding Centre geweest waar we een mini olifant zagen van 20 dagen oud (ahh poepig!). Daarna door naar het olifanten wassen. Dit was echt het meest gave van Chitwan!
Eva en ik samen op de rug van de olifant (ik kon ook bij die ene duitser erbij.. hmm lastig lastig :P) en dan gaat die olifant dus wassen in de rivier. Hij zuigt zn slurf vol met water en spuit het vol over je heen haha. Er staat zo'n mannetje achterop die olifant hele leuke termen te schreeuwen en die olifant doet lekker zijn eigen ding haha. Beetje zwemmen, er op en er af klimmen, tja het is echt moeilijkom te beschrijven maar het was zo gaaf! De andere (verlegen) duitser heeft onwijs veel foto's gemaakt dus ik ga ze proberen er op te zetten.

Eigenlijk kan niks tegen het olifanten wassen op maar er staat nog een jeep safari voor de middag gepland (eigenlijk een fietstocht voor ons maar daar is het veel te heet voor dus we mogen met de duitsters mee). Weer apen, wat herten en een hele hoop vogels! De gidsen en de duitsers stonden vol interesse met verrekijkers, vogelboeken en fototoestellen maar Eva en ik vonden de vogels niet zo heel boeiend haha. Beetje melig hebben wij foto's van bloemen enbootjes gemaakt :)

De volgende ochtend stond er ook nog een birdwatching gepland om half6 dus die hebben we lekker aan ons voorbij laten gaan, in plaats daarvan hebben we nog wat rondgekeken in het souvenierwinkeltje waar ze papier van olifantenpoep maken, geweldig! haha.

Met de jeep terug naar de busplek en op naar de volgende bumpy ride.. weer 6 uurtjes, nu naar Kathmandu. Mijn reisgedeelte zit er op! Het avontuur in Swarga kan beginnen.
Ik heb er ondertussen al weer 2 introductiedagen en bijna 2 gewone dagen opzitten maar dat is stof voor een volgend verhaal denk ik :)

Super leuk trouwens al die reacties! Ik heb tijdens het reizen niet zo veel tijd gehad om alles en iedereen te missen maar ik moet zeggen dat het nu wel begint te komen. Gelukkig kan ik hier inBhaktapur vaker op internet dus ben ik iets bereikbaarder! heb trouwens ook een nepalees nummer maar daar kan ik alleen mee bellen. mijn nummer is: +977 9808097537.
smsjes komen uberhaupt niet echt aan trouwens :(

nou, een hele dikke kus en tot snel!
Liefs Lou

ps. Marc, ik heb je nepaleze brief aan mijn gids voorgelegd maar het is geen nepalees haha. De helft van de letters kon ie niet lezen, je zult het me toch even in het nederlands moeten zeggen ;)
ps2. Dat foto's uploaden wilnog niet zo lukken.. de computer herkent mijn camera niet ofzo, ik moet nog even opzoeken of ik dat kan oplossen!

Lousan

Superleuk Marlou!
Wel jammer dat je geen smsjes kon ontvangen... juist toen ik net gelezen had dat je een nummer had, was ik aan het nadenken wat ik je kon sturen... maar dat lukt dus niet blijkbaar. :P

Ben heel benieuwd naar je foto's :-) In Leiden herkent je laptop je camera vast wel!
In tegenstelling tot de tropische temperaturen waarin jij je verkeert, hebben wij een complete omslag: Het is 15 graden en het regent! Buh!

Time flies... voor je het weet zit je alweer op de helft van je reis man...

Veel plezier nog!

Lousan

Joyce

Hey Sis,

Super grappige foto's! Jammer dat het met je eigen foto's niet lukt, maar dan hebben we des te meer te bekijken als je terug bent :) En wat een spannende verhalen met al die wilde dieren, echt leuk om te lezen! Ben benieuwd hoe je weken in Swaga gaan bevallen, maar dat zullen we binnenkort wel lezen! Genieten maar! Tot snel,

x Joyce

P.S: je fiets staat inmiddels bij het LUMC, hij stond er afgelopen weekend gelukkig nog.... :)

Inge

Ach Lou, als het Streekmuseum in Eersel leuker is, dan hoef ik helemaal niet jaloers te zijn.
Olifanten bekijk ik hier in de dierentuin wel!
Haha.. Super tof verhaal weer :)

Leo

Mooie verhalen man! iig een top rondreis gehad en nu tijd voor de goede werken ;-)

Viev

Wauw, Dit klinkt echt helemaal geweldig! Hopen dat de volgende 4 weken ook zo'n topervaring mogen worden.
Geniet ervan en succes met de kindjes.
Dikke kus!

jos en carla

Hoi Marlou, Wat een schitterende verhalen en wij maar denken dat we alles al hebben meegemaakt, blijkt het toch nog gekker te kunnen!JJaloers zijn we wel een beetje hoor, we blijven je graag volgen!!
Geniet vooral dan genieten wij een beetje mee.
xx carla en jos

Appel/Sarah

Wat onwijs gaaf allemaal!! Was je niet bang toen die krokodillen naast je zwommen?